Négyet harapó Real

Munkatársunktól
2010. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarthatott a Real Madrid csapata tegnap attól, hogy az Ajax első számú gólfelelőse, Luis Suárez harapós kedvében lesz, s nem csak azért, mert a BL-csoportkör ötödik fordulójában a hazaiak létfontosságú összecsapás előtt álltak. A hollandok uruguayi légiósa a PSV elleni szombati mérkőzésen beleharapott Bakkal vállába (!), s bár a játékvezető mindezt nem vette észre, az Ajax két bajnoki meccsre eltiltotta a játékosát, és még a Holland Labdarúgó-szövetség is vizsgálja az ügyet. A BL G csoportjában a Real már az előző körben továbbjutott, és előre tekintve a Barcelona elleni, jövő hétfői hazai rangadóra, tegnap némileg tartalékosan – Khedira és Higuaín nélkül – lépett pályára. Ám így is nyert 4-0-ra, az első félidőben Benzema és Arbeloa is betalált, fordulás után pedig Ronaldo akcióból és 11-esből volt eredményes; ezen a meccsen a Real harapott. A Milan idegenben 2-0-ra verte az Auxerre-t, így eldőlt, hogy a Real mögött az olaszok jutnak tovább.
Amikor az F csoport első fordulójában a Szpartak Moszkva 1-0-ra verte idegenben az Olimpique Marseille-t, aligha hitték az oroszok, hogy a franciák vendégként háromszorosan adják vissza a verést, de tegnap ez történt, és az OM 3-0-s moszkvai győzelmével tovább is lépett a Chelsea mögött. Az orosz csapat éppen az egymás elleni összevetés miatt már nem előzheti meg a Marseille-t. Az E jelű kvartettben a Roma hazai pályán 0-2-ről verte
3-2-re a Bayern Münchent, de még nem jutott tovább, s a H csoportban is lehet még hármas holtverseny, mert a zárókörben Arsenal– Partizan és Sahtar–Braga meccseket játszanak.

BL, csoportkör, 5. forduló: E csoport: AS Roma–Bayern München 3-2, FC Basel–CFR Cluj 1-0; az állás: 1. Bayern München (tj.) 12, 2. Roma 9, 3. Basel 6, 4. Cluj 3. F csoport: Szpartak Moszkva– Olympique Marseille 0-3, Chelsea–MSK Zilina 2-1; az állás: 1. Chelsea (tj.) 15, 2. O. Marseille (tj.) 9, 3. Szpartak Moszkva 6, 4. Zilina 0. G csoport: Ajax Amsterdam–Real Madrid 0-4, Auxerre– Milan 0-2; az állás: 1. Real Madrid (tj.) 13, 2. Milan (tj.) 8, 3. Ajax 4, 4. Auxerre 3. H csoport: Braga–Arsenal 2-0, Partizan Beograd–Sahtar Donyeck 0-3; az állás: 1. Sahtar 12, 2. Arsenal 9 (15-6), 3. Braga 9 (5-9), 4. Partizan 0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.