Nem szabadul az ezredes

Munkatársunktól
2010. 12. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február végéig meghosszabbította F. József honvéd ezredes előzetes letartóztatását a katonai ügyészség. A Honvédkórház, Állami Egészségügyi Központ orvos ezredesét nagy értékre elkövetett sikkasztásra való felbujtás gyanújával vették őrizetbe egy hónappal ezelőtt. A főtisztet már jó ideje figyelte a Katonai Biztonsági Hivatal, majd a munkahelyén vették őrizetbe a nyomozók. F. József osztályvezető főorvos lakásán is házkutatást tartottak. Az eljárás információink szerint összefüggésben lehet egy gyorsdiagnosztikai laboratórium fejlesztése kapcsán felmerült bűncselekménnyel. A fejlesztéshez egy konzorcium nyert el több mint félmilliárd forintot az előző ciklusban a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivataltól. A konzorcium létrehozásában részt vett a Honvédelmi Minisztérium (HM) vagyonkezelésében álló HM EI Zrt., a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemmel és két magáncég. A HM EI Zrt. közlése szerint a berendezés szakmai megvalósításáért 2008 decemberétől felelt a gyanúba keveredett személy. A gépészeti és biológiai biztonsági modulból álló fejlesztés jelenleg a gépészeti fázisban tart. A projekt befejezésére azonban még két év és jelentős források állnak rendelkezésre.
Paraizs József, F. József védője állítja: „ügyfelét olyan bűncselekménnyel vádolják, amihez nem volt eszköz a kezében”. Közölte, az ezredes éhségsztrájkba kezd, hogy így tiltakozzon meggyanúsítása és letartóztatása miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.