Olvasóinktól

Olvasóinktól
2010. 12. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Albert Mihályné (Apc): A szocialista Lendvai Ildikó miért van azon felháborodva, hogy bárkinek indoklás nélkül fel lehet mondani? Hiszen nekem négy éve az apci önkormányzat egyik napról a másikra minden indoklás nélkül felmondott. Munkám ellen nem lehetett kifogásuk, akár szakmailag, akár pénzügyileg ellenőriztek, nem találtak hibát. Sem az ÁNTSZ, sem a munkaügyi felügyelőség. A szülőkkel nagyon jó volt a kapcsolatom, sőt, a helyi kft.-k, bt.-k is segítettek bármiben. A helyi bölcsőde dolgozója voltam 1973-tól 2007-ig, előbb mint bölcsődei szakgondozó, 1992-től bölcsőde- és élelmezésvezető is voltam. Mindehhez a szükséges iskolákat elvégeztem. Később tudtam meg, egy MSZP-s elvtársnőnek kellett a helyem, akinek semmilyen szakirányú végzettsége nem volt. Három hónapig, mivel indoklás nélkül bocsátottak el, nem kaptam munkanélküli-járadékot. Nem tudom, miért lázadoznak egyesek, mikor én 36 év közalkalmazotti jogviszony után 125 500 forint bruttó bért kapok. Ezt is az MSZP állapította meg, most meg ők „pártolják” a kisembereket. De ha az MSZP-képviselők kivonulnak a parlamenti ülésről, vagy éppen újságot olvasnak, miért kapnak fizetést? Ha én ezt tenném, másnap már be sem kellene mennem a munkahelyemre!

Horányi Ödön (e-mail): Beteges, szinte orvosért kiált, ahogy Gyurcsány a félelem, a gyávaság és a bátorság rémképeivel küzd, kivetítve ellenfeleire, leginkább Orbán Viktorra. Nehéz lehet neki állandóan hajtogatni: bátor vagyok, bátor vagyok. A választások óta próbálja felhívni magára a figyelmet, miközben a kutya sem törődik vele. Most már személyeskedik, és semmi eredmény. A táncos-komikus legutóbbi parlamenti fellépésével azonban elvetette a sulykot. Emlékeztetnék mindenkit arra az időszakra, amikor ellenőrizhetetlen hírek repkedtek a köztudatban, és naná, hogy arra a következtetésre jutottak, hogy merénylet készül a Böszme ellen. Őminiszterelnöksége pedig játszotta a szerepét, nagy átéléssel. Eljött március 15. Az ünnepi beszédet Gyurcsány tartotta a Nemzeti Múzeum lépcsőin. Ő nem hátrált meg, megmutatta magát. Miközben mesterlövészek randiztak – feltűnés nélkül – a múzeum timpanonjában. Hősünk pedig gyermek méretűvé zsugorította össze magát, guggolt a lépcsőn, és körbevetette magát kisgyerekekkel. Gyermekhátak mögé bújt a nagy bátor. Ott vacogott. Milyen vastag bőre van ennek az embernek?

Vízhányó József (Budapest): A magánnyugdíjpénztárak létrehozása gazdaságilag megalapozatlan volt, mivel az állami nyugdíjpénztárból így kivont összeget a mindenkori költségvetés, vagyis az ország gazdasági teljesítése nem tudta fedezni, ezért ez csak az államadósság növelésével volt biztosítható, és így biztosítható ma is. Így közvetve nem keletkezhetett magántulajdon, hanem csak magánadósság. Mivel az államadósságot kamatával együtt valamennyi adófizető fizeti, még a jelenlegi és a későbbi nyugdíjasok is. Hiszen a nyugdíjemelési lehetőségeket a mindenkori költségvetés döntően befolyásolja. Erre még a szocialista–liberális kormány is rájött, ezért szüntette meg a 13. havi nyugdíjat. Most ellenzékben pedig úgy tesznek, mintha Fidesz-találmány lett volna a magánnyugdíjpénztárak felelőtlen létrehozása. Azt szeretnék, hogy az államadósság növelésével létrehozott magántulajdon legyen sérthetetlen, ennek kamatait és törlesztéseit fizesse minden magyar adózó. Szerintük ez a tisztességes politika, bizonyítva, hogy még utólag sem értik, hogy ilyen és hasonló gazdaságpolitikával juttatták csőd szélére az országot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.