Olvasóinktól

Olvasóinktól
2010. 12. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Ilona nyugdíjas tanítónő (Miskolc): Embertelen korokban is élnek köztünk és munkálkodnak a hazáért igaz emberek. Ilyen ember volt gróf Klebelsberg Kunó. Vallás- és közoktatási miniszterként dolgozott 1922–1931-ig, átalakította és világszínvonalra emelte oktatási rendszerünket. A tudás és a műveltség erejével akarta felemelni ezt a kifosztott és megalázott országot. Jó úton járt, bizonyítja Nobel-díjas tudósaink, művelt szakembereink sokasága, akiknek segítségével néhány év alatt Magyarország az európai országok színvonalára emelkedett. Nem a semmiből építkezett, rendelkezésre állt egy jól képzett, munkáját odaadással végző tanítói, tanári és professzori gárda. Az elcsatolt országrészek egyetemei mind hazamenekültek, és itthon folytatták munkájukat. Klebelsberg Kunó felismerte, hogy bár egyenlő jogokkal rendelkezünk, de különböző irányú és mértékű képességekkel születünk. Ezért létrehozta a más-más követelményű, tananyagú középiskolai rendszert. A tízéves gyermek választhatott a polgári, kereskedelmi, líceum, ipari iskola, humán és reál gimnázium között. Minden tanuló – megrázó kudarcélmény nélkül – boldogulhatott a maga választott intézményben. Ezzel a rendszerrel megvalósította a felzárkóztatást és a tehetséggondozást. Most újabb felemelkedés előtt áll az ország, soha ilyen nagy szükség nem volt még munkáját hivatástudattal végző tanítóra, hogy a kifosztott, lepusztult falvainkat megsegítse.

Szombathelyi Gyula (Üröm): Elképedve olvastam Kristóf Attila publicisztikáját a Magyar Nemzetben (Én nem tudom, mi szivárog, november 13.), amelyben leírja, hogy a Dunántúli Regionális Vízmű egy vízmérőcserét követően az addigi éves átlagfogyasztáshoz képest horrorösszeget számlázott ki a nyaralója vízfogyasztása kapcsán. Rácsodálkozásomat az okozta, hogy én is ugyanígy jártam. 2010 májusában kicserélték a vízórát a fenyvesi házamban. Sógorom aláírta a vízmérőcsere-bizonylatot. Ezt követően körülbelül egyhavi fogyasztásra az előző éves átlagok kétszeresét számlázták ki. Írásbeli reklamációmra válaszként a DRV értesített a fogyasztás korlátozásáról. Vajon hányan jártak így ennél a szolgáltatónál? Ha sokan vagyunk, szívesen várom jelentkezésüket a 06-1/201-8924 telefonszámon.

Husz Mariann közgazdász (Budapest): A baloldali ellenzéki vélemények állandó hangoztatása helyett a média szereplőinek a milliós– százmilliós végkielégítések megadóztatását illetően is végig kellene elemezniük, hogy a szakszervezeteknek eddig a tanárok és az orvosok alacsony fizetése volt a gond, akkor hogyan is áll elő a kétmillió forintot meghaladó végkielégítés, és hány embert is érinthet. A rektorokéról nem is beszélve, mivel az külön kategóriává vált a balliberális kormányok megosztást célzó intézkedései nyomán. Végre valóban komoly embereket szeretnénk hallani a sokévi mellébeszélés után, hogy ne kelljen a híradások és műsorok alatt állandóan továbbkapcsolgatni, amikor az unalomig ismert baloldali megszólaló következik, mivel előre tudjuk, mivel kívánja félrevezetni hallgatóit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.