Orbán–Gyurcsány-minivita

Nagyjából ezermilliárdos veszteséget okozott a költségvetésnek a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagság, a piacon jelen lévő cégek pedig valójában MSZP-pénztárakként működnek.

Bodacz Balázs
2010. 12. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak idején ugyanis az adófizetők pénzét szocialistákhoz közeli magánbefektetők részére privatizálták – jelentette ki tegnap Orbán Viktor a parlamentben a nyugdíjjavaslatok vitája előtt a szocialista Simon Gábor kérdésére válaszolva. Az MSZP-s politikus arról beszélt, hogy az uniós elvekkel ellentétes, az emberi méltóságot és a magántulajdonhoz való jogot is sérti a kormány állami nyugdíjrendszer-reformja. A miniszterelnök azonban arra is emlékeztette a szocialistákat, hogy egyetlen fillér nélkül adták át a nyugdíjkasszát a rendszerváltáskor. Az Országgyűlés tegnap este megkezdte a nyugdíjvitát, amelyben az MSZP tiltakozásul nem vett részt.
A miniszterelnök válaszolt tegnap Gyurcsány Ferenc „Miért fél, miniszterelnök úr?” címmel feltett kérdésére is, amely az alkotmánymódosítás és a magánnyugdíj ügyét érintette. A Jobbik-frakció közben hátat fordítva fejezte ki tiltakozását a bukott szocialista politikus személyével szemben. Orbán Viktor úgy vélte, inkább a kérdező félhet, mégpedig az elszámoltatástól. Ugyanakkor arra kérte politikustársát, személyes sérelmei megoldására ne az Országgyűlés nyilvánosságát használja. Gyurcsány válaszul gyávának és tolvajnak nevezte Orbánt, mire a kormányfő felidézte, a szocialisták bátorsága az elmúlt évek során tömegbe lövetésben, a költségvetés számainak meghamisításában, hazudozásban, az ország eladósításában nyilvánult meg.
– Mindennek eljön az ideje – így reagált Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára tegnap arra a jobbikos követelésre, hogy Alföldi Róbertet távolítsák el a Nemzeti Színház éléről.
Részletek a 2. és a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.