Otthon csak középcsapat a Bayern

Munkatársunktól
2010. 12. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gera Zoltán részese lehetett a Fulham vereségének, amelyet az Arsenaltól szenvedett el. Ezzel az Ágyúsok a tabella élére ugrottak a Premier League-ben. Egyrészt mert a Chelsea folytatta rossz sorozatát, ezúttal az Evertonnal ment döntetlenre, másrészt mert a Blackpool–Manchester United mérkőzést elhalasztották.
Anglia, 16. forduló: Arsenal– Fulham 2-1, Birmingham–Tottenham 1-1, Blackburn–Wolverhampton 3-0, Chelsea–Everton 1-1, Wigan–Stoke City 2-2, Man. City– Bolton 1-0, Blackpool–Man. United elhalasztva, West Bromwich–Newcastle 3-1, Sunderland–West Ham 1-0, Liverpool–Aston Villa ma.

A Bundesligában – soraiban az 57. percben pedig lecserélt Szalai Ádámmal – ötödik vereségét szenvedte el a Mainz, ezzel őszi bajnokká tette a Dortmundot. A Bayern München ezúttal a Schalkétól kapott ki 2-0-ra, így a bajor sztárgárda a hazai pontvadászatban jelenleg középcsapatnak minősül. Louis van Gaal vezetőedző a kudarc után kijelentette, csapatának nincs már esélye a bajnoki cím megvédésére, a cél csak a BL-szereplés, a 2–3. hely megszerzése lehet.
Németország, 15. forduló: St. Pauli–Kaiserslautern 1-0, Leverkusen–Köln 3-2, Stuttgart–Hoffenheim 1-1, Wolfsburg–Bremen 0-0, Frankfurt–Mainz 2-1, M’gladbach– Hannover 1-2, Freiburg–Hamburg 1-0, Schalke–Bayern München 2-0, Nürnberg–Dortmund 0-2.

A Serie A-ban mindkét magyar érdekeltségű genovai csapat nyert: a Sampdoria a Barit győzte le 3-0-ra, a Genoa a Leccét idegenben 3-1-re. Koman Vladimir (Sampdoria) a 69. percig volt a pályán, Rudolf Gergelyt (Genoa) a 86. percben cserélték le. Vass Ádám 67 percen át volt tagja a San Siróban a Milantól 3-0-s verést kapott Bresciának.
Olaszország, 15. forduló: Cesena–Bologna 0-2, Parma–Udinese 2-1, Fiorentina–Cagliari 1-0, Lecce–Genoa 1-3, Sampdoria–Bari 3-0, Milan–Brescia 3-0, Chievo–Roma 2-2, Lazio–Internazionale 3-1, Catania–Juventus lapzárta után, Napoli–Palermo ma.

A Priméra Divisiónban a múlt heti, mindkét fél számára feledhetetlen Barcelona–Real Madrid csúcsrangadó 5-0-ja után visszatért az élet a rendes kerékvágásba. A Real Madrid szombaton Cristiano Ronaldo duplájával verte a Valenciát, a Barcelona ugyanezen az estén Messi két góljával 3-1-re a Vadócz Krisztiánt nélkülöző Osasunát.
Spanyolország, 14. forduló: Real Madrid–Valencia 2-0, Osasuna–Barcelona 0-3, Levante–Atlético Madrid 2-0, Almería–Zaragoza 1-1, Espanyol–Gijón 1-0, Getafe– Mallorca 3-0, Málaga–Santander
4-1, Villarreal–Sevilla 1-0, Real Sociedad–Bilbao lapzárta után, Deportivo–Herculés Alicante ma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.