Óvatos optimizmus

Átlagos forgalom mellett kismértékben csökkent tegnap a pesti parkett részvényindexe, ugyanakkor a forint javított korábbi helyzetén. A Mol eközben bejelentette: ajánlatot tesz a horvát INA közkézen lévő törzsrészvényeinek megvásárlására.

Munkatársunktól
2010. 12. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átlagosnak nevezhető forgalom mellett csökkent tegnap a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe. A BUX 1,06 százalékos mérséklődés után 21 065,24 ponton állapodott meg. A pesti parketten 26,7 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok, s a vezető részvények közül egyedül az OTP erősödött, méghozzá 0,6 százalékot. Azonban a Magyar Telekom 0,9, a Mol 1,9, a Richter pedig 2,9 százalékot veszített értékéből. A tegnapi nap egyik fontos híre, hogy a Mol bejelentette: ajánlatot tesz a horvát INA közkézen lévő törzsrészvényeinek megvásárlására 2800 horvát kuna részvényenkénti áron. Az ajánlat maximum 800 910 darab, egyenként kilencszáz kuna névértékű INA-papírt érint, amelyek döntő többsége jelenlegi vagy volt INA-munkavállalók, illetve a korábbi nyilvános kibocsátásban részvényt jegyző magánszemélyek tulajdonában van.
A magyar tőzsde tegnapi kereskedését értékelve Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője az MTI-nek azt mondta: vélhetően technikai okai vannak annak, hogy bár a nemzetközi piacokon pozitív a hangulat, és nap közben Budapesten is optimizmus volt érezhető, az index mégis az előző napi záró szint alatt fejezte be a kereskedést. Az üzletkötő megjegyezte, hogy egy-két szereplő megbízásai határozták meg a hangulatot a BÉT-en. Mindeközben tegnap délután az eurót a bankközi kereskedelemben 277,7 forinton jegyezték a szerda délutáni 279,27 forint után. A svájci frank 212,24 forintot ért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.