PÓTSZÉK

Pethő Tibor
2010. 12. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bethlen
Új Színház. Író: Závada Pál. Rendező: Hargitai Iván. Bemutató: november 27.
Móricz Zsigmond Erdély-regénytrilógiája ihlette Závada Pál Bethlenjét. Bethlen viaskodik környezete kisstílű politikusaival, intrikáival, a kísértet Báthory Gáborral és a szerelemmel, Báthory Anna személyében. Felesége, Károlyi Zsuzsanna a jó asszony, aki óv, de a férfi terveit is gátolja.

Lúdas Matyi
Békés Megyei Jókai Színház. Író: Fazekas Mihály, Zalán Tibor. Rendező: Hernyák György. Bemutató: november 27.
A kapzsi és zsarnok Döbrögit kétszáz éve tanítgatja móresre a libapásztor fiú. Koroktól függetlenül jólesően mondhatott ítéletet a nép az uralkodó osztályról a főhőssel együtt.

Szentivánéji álom
Veszprémi Petőfi Színház. Író: William Shakespeare. Rendező: Szergej Maszlobojscsikov. Bemutató: november 26.
Lysander szerelmes Hermiába, akit apja Demetriushoz, Heléna korábbi kedveséhez kényszerít. A két szerelmes elszökik , Demetrius, akit Heléna követ üldözőbe veszi őket. Az éjszaka Athéban éri a fiatalokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.