Pótszék

Pethő Tibor
2010. 12. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mester és Margarita
Egri Gárdonyi Géza Színház. Író: Mihail Afanaszjevics Bulgakov. Rendező: Csizmadia Tibor. Bemutató: december 3.
Szerelmi történet, tabló a harmincas évek Moszkvájáról, a fantasztikum váltakozása a realitással, a Pilátus-történet sajátos megfogalmazása. Groteszk hangvétel, morális kérdések, irónia.

Ágacska
Győri Nemzeti Színház. Szerző: Csukás István, Darvas Ferenc. Rendező: Szikra József. Bemutató: december 3.
Nincs év, hogy valamelyik színház ne tűzné műsorára. Darvas Ferenc zenéjével spékelt Csukás-mű gyermekeknek és felnőtteknek.

Diótörő
Komáromi Jókai Színház. Szerző: Ernest Theodor Hoffmann, Pjotr Iljics Csajkovszkij. Rendező: Pille Tamás. Bemutató: december 5.
Stahlbaumék házában karácsony éjszakáján a titokzatos Drosselmeyer különös ajándékokat hoz Fricinek és Marikának. A legfurcsább a diótörő baba, aki Marika képzeletében életre kel, és háborúzni kényszerül a gonosz egérkirálylyal. Dióhéj hajóján repíti el csipkepalotájába Marikából átváltozott Mária hercegnőt.

Dolcsegabána
Komédium Színház. Író-rendező: Horváth Péter. Bemutató: december 3.
A szegedi bírónő kisrepülőgépével a Tiszába zuhan, a szatymazi postásnőre nyolc hónap börtön vár, a közös lakást bérlő pesti villamosvezető-nő és barátnője, a halálangyal szerepében tetszelgő kórházi nővérke egy alternatív színielőadás botcsinálta hősnőivé válnak.

NŐNYUGAT
Örkény István Színház – Thália Színház. Zene: Kákonyi Árpád. Szerkesztő: Bíró Krisztina. Rendező: Mácsai Pál. Bemutató: december 9.
Nem hangos irodalomtörténet. Nem kíván megkésett elégtételt nyújtani a nagy férfiak árnyékában élő és író nőknek. Legalábbis nem úgy.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.