Rafa Benítez állása is a tét

Munkatársunktól
2010. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy bajban éppenséggel nincs a címvédő Internazionale a labdarúgó Bajnokok Ligájában, hiszen a csoportkör 5. fordulója előtt az A jelű négyesben csak rosszabb gólkülönbséggel szorul a Tottenham mögé a második helyre – igaz, a végelszámolásnál azonos pontszám esetén az angolok az egymás elleni meccsek eredményei alapján is jobbak lennének –, a holland Twente elleni mai összecsapáson azonban a továbbjutás mellett minden bizonnyal Rafa Benítez vezetőedző állása is a tét.
Tizenhárom forduló során csupán öt győzelem, emellett öt döntetlen és három vereség a hazai pontvadászatban, mindössze tizennégy szerzett gól a vállalható a beszedett kilenc ellenében – mindez harmatos produkció attól az együttestől, amely „hivatalosan” jelenleg kontinensünk legjobbja. Az Internazionale a Serie A-ban vasárnap 2-1-re kapott ki a Chievo vendégeként, a tabella hatodik helyén immár kilenc ponttal van lemaradva a Milantól, s Rafa Benítez alatt összedőlni látszik a kispad. Sokatmondó, hogy Massimo Moratti klubelnök vasárnap úgy fogalmazott: szerdáig minden marad a régiben; és ebből gyakorlatilag le lehetett vonni a következtetést: ha ma az Inter Milánóban nem nyer a Twente ellen, akkor Benítez repül. Moratti később már visszakozott, kijelentette, hogy a tréner állása nincs veszélyben; így kíváncsian várjuk a dolgok alakulását… Az Inter és a Werder Brement fogadó Tottanham győzelme esetén mindenesetre már nyolcaddöntős.
A B csoportban a Lyon van a legjobb pozícióban, amennyiben hazai pályán legyőzi a Schalkét, ott van a 16 között, de a Benfica tel-avivi bukása esetén még ki is kaphat. A franciáknak az is megfelelő, ha mindkét összecsapás döntetlen lesz. A németek akkor érnek révbe, ha nyernek Lyonban, a portugálok pedig veszítenek. A C csoportban a Manchester Unitednek (Wayne Rooney kezdőként visszatér) már a döntetlen is elegendő Glasgow-ban, míg a Bursasport fogadó Valencia akkor lesz már ma nyolcaddöntős, ha sikere esetén pontot veszít, vagy döntetlennél kikap a skót együttes. A D csoportban a Barcelona a Panathinaikosz otthonába látogat, és győzelemmel biztos nyolcaddöntős, döntetlennel csak akkor, ha a Köbenhavn nem veszít Kazanyban. Ám a dánokra is áll, hogy ha nyernek, már nem kell számolgatniuk, egy szerzett ponttal pedig azért kell szorítaniuk, hogy a görögök ne verjék meg a Barcát. Ezt vélhetőleg nem lesz nehéz kiszurkolni.
Mai BL-program. Csoportkör, 5. forduló: A cs.: Inter–Twente, Tottenham–Werder Bremen; az állás: 1. Tottenham 7 pont (12-8), 2. Inter 7 (11-8), 3. Twente 5, 4. Werder 2. B cs.: Hapoel Tel Aviv–Benfica, Schalke–Lyon; az állás: 1. Lyon 9, 2. Schalke 7, 3. Benfica 6, 4. Hapoel 1. C cs.: Valencia–Bursaspor, Glasgow Rangers–Manchester United; az állás: 1. MU 10, 2. Valencia 7, 3. Rangers 5, 4. Bursaspor 0. D cs.: Rubin Kazany–FC Köbenhavn, Panathinaikosz–Barcelona; az állás: 1. Barcelona 8, 2. FCK 7, 3. Kazany 3, 4. Panathinaikosz 2.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.