Rajtaütés Szombathelyen

Csibra Tibor
2010. 12. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrjelvényekkel, fegyverekkel, adóvevőkkel is felszerelkeztek azok a férfiak, akikre tegnap csaptak le a kommandósok Szombathelyen. Egyelőre nem tudni, hogy az őrizetbe vett négy férfi valóban hivatásos rendőr, vagy csak azoknak adták ki magukat, elfogásukra ugyanakkor egy kisebb hadseregnyi bevetési egyenruhás rendőr érkezett a vasi megyeszékhelyre – tudatta a Blikk. Kazmar Enikő, a megyei kapitányság szóvivője a távirati irodának megerősítette, hogy hatósági intézkedés volt a Thököly utcában, de további részletekkel nem szolgált az akcióról. Az MTI úgy tudja, hogy két embert fogtak el, a Vas Népe internetes változata három őrizetbe vett férfit említ. Utóbbi médium szerint az akció hátterében egy kábítószeres ügy áll. Kazmar Enikő közölte, hogy a szombathelyi intézkedésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) állománya vett részt. Lapunk úgy tudja, az ügyben a nyomozást szintén a BRFK folytatja.
A testület tegnap nem adott felvilágosítást az akció hátteréről, de Illés Hilda szóvivő lapunkkal közölte, ma sajtótájékoztatón számolnak be az esetről. Szombathelyen a rendőrség két személyautót is lefoglalt a rajtaütéskor, ezek egyikén osztrák rendszám van. A kocsikban további fegyvereket és rendőrjelvényeket találtak a nyomozók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.