Rekordfogás Röszkén

Hírösszefoglaló
2010. 12. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton az utóbbi idők legnagyobb hazai kábítószerfogását jegyezhették fel a röszkei határátkelőnél, a vámosok 312 kilogramm marihuánára bukkantak egy szerb kamionban. A szerelvény sofőrje megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a szerb hatóságok őrizetbe vették a határ túloldalán – mondta el Sipos Jenő, a Vám-és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője a távirati irodának.
A teherkocsi szombaton azzal jelentkezett belépésre, hogy fémállványzatot szállít Olaszországba. A vámos szakemberek tételesen átvizsgálták a járművet és a rakományt. A szemlénél bevetették azt a röntgenberendezést is, amelyet kamionok rejtekhelyeinek felderítésére használnak. A készülék segítségével a kocsi homlokfalában megtalálták azt az üreget, amelybe a kábítószert rejtették. A 312 kilogramm marihuána feketepiaci értéke 630 millió forint, a drogot lefoglalták a pénzügyőrök. A kamion sofőrje a lelepleződés után elmenekült, az átkelőn visszafutott Szerbiába, de az ottani határőrök elfogták.
A VPOP nyomozói vizsgálják, hogy a rakomány honnan indult, ki a címzettje, illetve a gépkocsivezető milyen magyarországi kapcsolatokkal rendelkezik. A férfi ügyében hazánk vámosai egyeztetéseket kezdtek a szerb társszervekkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.