Röviden

MTI
2010. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vállalkozók segélyprogramja
Engedélyezte az Európai Bizottság annak a magyar támogatási programnak a meghosszabbítását 2011. december 31-ig, amelynek alapján kedvezményezettenként legfeljebb ötszázezer euró támogatás nyújtható a pénzügyi válság miatt finanszírozási nehézségekkel küzdő vállalkozásoknak. Az uniós keretszabály célja, hogy a pénzügyi és gazdasági krízis miatt kialakult kivételes körülmények között támogassa a cégeket a finanszírozással kapcsolatos átmeneti nehézségek leküzdésében. (MTI)

Ártalmas lehet a hét végi zárva tartás
A munkanélküliség emelkedésével, növekvő állami kiadásokkal, csökkenő bevételekkel járhat a vasárnapi munka tilalmának bevezetése – véli a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége. A szervezet levélben fordult Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez a törvényjavaslat ügyében.
A munkaadók állásfoglalása szerint e javaslat nem segíti elő Magyarország versenyképességének javulását. (MTI)

Nemzeti hatáskör a válságadó
Az adózás és a helyi tarifák alakítása nemzeti hatáskörbe tartozik, így a válságadók bevezetése is a tagországok döntésén alapul – hangoztatta az Európai Unió brüsszeli végrehajtó testületének egyik szóvivője. A testület 15 multicég beadványára reagált, amelyet az Európai Bizottsághoz intéztek, kifejezve aggodalmukat Magyarország bizonyos válságkezelési lépései miatt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.