Röviden

MN
2010. 12. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nikolics magyar lesz
Nemanja Nikolics vasárnap még szerb légiósként szerzett győzelmet érő gólt a Videoton színeiben az Újpest ellen (1-0) a labdarúgó NB I-ben, tegnap azonban sikeres állampolgári vizsgát tett, s már csak az ilyenkor szokásos adminisztrációs ügyek választják el attól, hogy megkapja a magyar állampolgárságot. A 23 éves játékos tavaly a téli szünetben szerződött a Videotonhoz, amellyel ezüstérmet szerzett, ő maga pedig 18 találatával a bajnokság gólkirálya lett. A csatár a jövőben akár a magyar válogatottban is szerepet kaphat. (MN)

Elsöprő Polgár Judit
Polgár Judit nyerte a Mexikóvárosban rendezett meghívásos négyes rapid sakktornát. A magyar nagymester az elődöntőben 2,5-1,5-re verte az ukrán Vaszilij Ivancsukot, a döntőben pedig elsöprő, 3,5-0,5-es diadalt aratott a 2005-ös világbajnok bolgár Veszelin Topalovval szemben. (MTI)

Zácsik Szandra nélkül
A vállsérüléséből felépült Zácsik Szandra orvosi tanácsra nem szerepel a decemberi, dán– norvég közös rendezésű kézilabda Eb-n, Szekeres Klára helyettesíti. (MN)

Junior Primák
Negyedik alkalommal adták át tegnap a Junior Prima Díjakat sport kategóriában, idén is tíz eredményes, 26 évesnél fiatalabb versenyző részesült elismerésben, akik kimagasló teljesítményükért fejenként 7000 eurót kaptak. A szakmai zsűri döntése alapján ezúttal Csernoviczki Éva cselgáncsozó, Farkasdi Ramóna kajakos, Fucsovics Márton teniszező, Hetényi Zoltán jégkorongozó, Kapás Boglárka úszó, Kovacsics Anikó és Nagy Kornél kézilabdázó, Rapport Richárd sakkozó, Sors Tamás paraúszó és Szilágyi Áron kardvívó teljesítményét méltatták a budapesti ünnepségen. (MTI)

Bátorfiék ellen
Ma a negyedik forduló mérkőzéseit rendezik meg az asztalitenisz Európai Nemzetek Ligájában: női válogatottunk Póta Georgina (képünkön), Lovas Petra, Pergel Szandra, Ambrus Krisztina összeállításban 17 órakor Egerben a Bátorfi Csilla által irányított olaszokat fogadja, a férfiak (Jakab János, Kosiba Dániel, Nagy Krisztián, Pázsy Ferenc) Horvátországban vendégeskednek. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.