Röviden

MN
2010. 12. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csökken a benzin ára
Bruttó két forinttal mérsékeli a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. holnap; a gázolajé nem változik – értesült a távirati iroda piaci forrásokból hétfőn. Mint emlékezetes, egy hete a vállalat bruttó hat forinttal emelte az üzemanyagok árát. A mostani csökkentéssel a benzin átlagára
339 forintra esik, a gázolajé 329 forint marad. Az autósok akár harmincforintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. (MTI)

Újra nyilvános lesz a lakóhely
A cégiratok teljes körű nyilvánosságát biztosítaná, így az abban szereplő magánszemélyek – általában a cégtulajdonosok – lakóhelyét is újra megismerhetővé tenné az igazságügyi tárca egyik törvénytervezete. Korábban sokan támadták a szocialista kormány tavalyi döntését, amely azt írta elő: ehhez a fontos adathoz csak bizonyos személyek juthatnak hozzá. (MN)

A Mol-tulajdonos légicéget vásárolt
A Mol 21,1 százalékos csomagjával rendelkező orosz Szurgutnyeftyegaz nyugdíjalapja megvásárolta a UTAir orosz légitársaság 75,64 százalékos részét – adta hírül az orosz sajtó. A moszkvai versenyhivatal már hozzá is járult az üzlethez, de az árat nem tették közzé.
A negyedik legnagyobb orosz légitársaság profitja a médiabeli hírek szerint felhasználható a konszern nyugdíjalapjának finanszírozására. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.