Röviden

MTI
2010. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fellegi Tamás ma tárgyal Moszkvában
Ma Moszkvában tárgyal Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a magyar–orosz gazdasági együttműködési kormányközi bizottság orosz társelnökével. A Viktor Zubkovval folytatott megbeszélésen elsősorban az energetikai együttműködés részletei, illetve
a Malév körüli kérdések állnak a középpontban. (MTI)

Nagyobb a hiány a tervezettnél
Októberben 43,6 milliárd forinttal nőtt az államháztartás hiánya, és ezzel első tíz hónap után meghaladta az 1130 milliárd forintot – jelentette be tegnap a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az év tizedik hónapjában a központi kormányzat 53,5 milliárdot, a társadalombiztosítás 7,7 milliárd hiányt halmozott fel, míg az elkülönített állami alapok 17,6 milliárdos többlettel zártak. (MTI)

Nagy kockázat a MÁV adóssága
Komoly kockázatot jelent a MÁV 289 milliárd forintos adóssága – áll a Költségvetési Tanács műhelytanulmányok sorozatában megjelent egyik tanulmányban. A szerző, Száraz Emese rámutat, miután nincs a gazdálkodást napra készen követő információs rendszere, az átszervezések következtében sem javult a MÁV gazdálkodása. (MTI)

Átlátható, hatékony állami bankok
Hatékonyság, idomulás, átláthatóság és egyszerű működés – így foglalta össze tegnap Fónagy János, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az állami tulajdonú pénzintézetekre vonatkozó törvények módosításának célját. A politikus hangsúlyozta, a négy törvény korszerűsítésétől azt remélik, élénkíti a gazdasági életet, szélesíti a vállalkozások hitelhez jutási lehetőségeit. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.