Röviden

MN
2010. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Forró nyom
Ludwig
Bringóhintót bérelt egy fiatalember a Margitszigeten, majd közölte, hogy ellopták tőle – olvasható a Várkerület újságjában. A rendőrség forró nyomon vizsgálta a bűntettet, s kiderült: a károsult volt a tolvaj, a Keleti pályaudvarnál adta el a bringót 2000 forintért. Jó hosszú nyomot kellett végigszimatolniuk a rendőröknek…

Katonák tragédiája a brassói lőtéren
Három katona meghalt, három súlyosan megsebesült tegnap az erdélyi Brassó megyében, amikor felrobbant egy gránátvető a nagysinki gyakorlótéren. A baleset okát a kolozsvári katonai ügyészség vizsgálja. A tragédiában elhunyt tizedesek a helyi gyalogságnál szolgáltak, korábban afganisztáni, angolai és iraki hadműveletekben vettek részt. (R. Sz.)

Pécsi tanulók támadtak tanárukra
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást a rendőrség egy 17 éves lány és 20 éves fiú ellen, akik hétfőn szóváltás után bántalmaztak egy tanárt Pécsett, a Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola folyosóján. Lantos Károly, az intézmény igazgatója szerint a nézeteltérés egy késés miatt alakult ki, a fiú sértegette a tanárt, majd neki is ugrott, senki nem sérült meg. (B. M.)

Ötven év múlva szabadulhat
Előre kitervelt, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte tegnap a Debreceni Ítélőtábla N. Ferencet, aki 2009 januárjában saját házában megölt és kirabolt egy 87 éves asszonyt Tiszaroffon. A férfi 50 év múlva feltételesen szabadlábra helyezhető. (MTI)

Disputa az új alkotmányról
Bogár László közgazdász, Varga István mérnök-közgazdász és Zétényi Zsolt ügyvéd tart előadást a készülő új alkotmányról pénteken 18 órától a Polgárok Házában (Bp. VIII., Visi Imre u. 6.) a Magyarországért Egyesület szervezésében. Az est második felében az előadók válaszolnak az érdeklődők kérdéseire. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.