Röviden

Munkatársainktól
2010. 12. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bicskarendet kapott Térey János
Térey János költő, író, műfordító kapta idén a Székely Bicskarend kitüntetést, amelyet a Székelyföld irodalmi havilap szerkesztősége adományoz. A napokban ítélték oda a hagyományos Székelyföld-díjakat is: idén Czakó Gábor író, nyelvtörténész és Mózes Attila író, irodalomkritikus művészetét értékelték. (A. A.)

Csekovszkyra emlékezik a MOME
Kiállítással emlékezik legendás tanárára, Csekovszky Árpád keramikusművészre a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. A tárlathoz kötődően konferenciát is rendeznek pénteken, amelyen művészettörténészek és keramikusművészek számolnak be az életműben fellelhető szakralitásról, a mester műveiről és a kortárs művészeti oktatásról. Utóbbi előadást Kopek Gábor, a MOME rektora tartja annak apropóján, hogy a keramikusművész negyven évig oktatott az egyetemen. (P. Sz. E.)

Erdélyi művészeti kalauz indul
Az erdélyi magyar alkotók, előadóművészek és együttesek honlapja lehet az RMDSZ által a napokban indított portál. Az Erdélyi Magyar Művészeti Kalauz (www.emmk.ro) honlap hivatalos bemutatóját ma tartják, amelyen Szép Gyula, az RMDSZ művelődési és egyházügyi főosztályának vezetője és Szántó Szilárd képzőművész, honlapszerkesztő ajánlja az oldalt a felhasználók figyelmébe. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.