Röviden

I N F O R M A T I K A

Bodacz Péter
2010. 12. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új civil szolgáltatás indult
Barack Obama korábbi közösségi média-tanácsadója, Chris Hughes bemutatta legújabb ötletét, a Jumót – közölte a Hwsw.hu. Az új közösségi szolgáltatás középpontjában a civil szervezetek és a jótékonyság áll. A Jumo egyelőre béta állapotban van, de bárki regisztrálhat, elkezdheti követni kedvenc kiválasztott civil szervezeteit, és figyelheti, hogy az általa fontosnak vélt témák miként haladnak a világban.

Van pénz a megunt telefonokban
A szekrényekben porosodó megunt mobiltelefonok akár értékes karácsonyi ajándékokra is válthatók Nagy-Britanniában – derül ki egy, a távirati iroda által is közölt online felmérésből, amely szerint a szigetországban a hároméves okostelefonoktól átlagosan 50 fontért (17 ezer forintért) lehet megszabadulni. A brit mobiltelefon-újrahasznosító oldalak adatai szerint havonta csaknem egymillió előfizető vált újabb készülékre, miközben egyre többen szakosodnak a használt telefonok felújítására.

Nyit a Google könyváruháza
Digitális könyváruházat nyit az év végén a Google. A Google Editionsnél a konkurens Amazonnal szemben nem letöltésről, vásárlásról van szó, hanem a webes felületén belül lehet majd hozzáférni a könyvekhez. Az internetes böngésző korábban a már kinyomtatott könyvek digitalizálását tűzte ki célul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.