Röviden

MTI
2010. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyorsult a népességfogyás
Hazánkban a születések száma nagyobb mértékben csökkent, mint a halálozásoké, ezért 2010 első kilenc hónapjában
a természetes fogyás nagyobb mértékű volt, mint 2009 ugyanezen időszakában; a becsült népességszám 9,998 millió fő volt – közölte tegnap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előzetes adatok szerint az első kilenc hónapban 68 049 gyermek született, 6,9 százalékkal kevesebb, mint egy éve. (MTI)

Geréb Ágnes előzetesben marad
Jogerősen meghosszabbította a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel és más bűncselekménnyel gyanúsított Geréb Ágnes előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság. A korábbi végzés ellen a gyanúsított fellebbezett. Elsődlegesen az előzetes letartóztatás megszüntetését, másodlagosan lakhelyelhagyási tilalom vagy házi őrizet elrendelését indítványozták. Ám a Fővárosi Bíróság a fellebbezéseket nem találta alaposnak. (MTI)

Esztergomi adósságrendezés
A város fizetőképességének helyreállítása érdekében adósságrendezési eljárást kért Esztergom polgármestere, és megvétózta a Fidesz-többségű képviselő-testület határozatát, amely szerint további hitelfelvételekkel tegyék rendbe a település gazdálkodását. A polgármester ezt azzal indokolta: a költségvetésükben idén mintegy kétmilliárddal több a kiadás, mint a bevétel, s még másfél milliárd forintnyi szabadon felhasználható kötvényük van, de ezt nem hajlandó a korábbi pazarló rendszer fenntartására fordítani. Tegnap tartozás miatt lekapcsolták a város közvilágításának egy részét. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.