Röviden

MTI
2010. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hol lapul a Hunvald-vagyon?
A Blikk szerint Svájcba menekíthette vagyonát Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester. Ezzel szemben lapunk úgy tudja: a tavaly januárban előzetes letartóztatásba helyezett politikus jóváhagyásával áron alul értékesített kerületi ingatlanokból származó bevételek egy részének Cipruson, Törökországban és Oroszországban akadtak nyomára az ügyészségi nyomozók. (S. P.)

Tízszázalékos lenne a román szja
Tegnapi határozatával a román szenátus 16-ról 10 százalékra csökkentette a személyi jövedelemadót. Kormánypárti képviselők szerint az intézkedés nélkül a gazdaság teljesítménye romlana, s a befektetők a szomszédos országok felé fordulnának. A pénzügyminisztérium ellenzi a csökkentést, mert azt az ország költségvetése nem bírja el. A döntés csak akkor lép életbe, ha a képviselőház is megszavazza. (MTI)

Slota aggodalmai
Az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt szerint „lappangó magyarosítás” folyik Szlovákiában, s ha nem állítják meg időben, a szlovákoknak emigrálniuk kell majd saját hazájukból. Ján Slota pártelnök szerint a szlovák oldalon senki nem védi a szlovák–magyar államhatárt. A szlovák hadsereg gyengeségét illusztrálva megjegyezte: elég lenne, ha megdühödne a Magyar Gárda, Szlovákiába átkelve sapkával is agyonverhetné a szlovákokat. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.