Röviden

MN
2010. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Honvéd-lőgyakorlat
A labdarúgó Magyar Kupában, a nyolcaddöntőben, visszavágón: Honvéd–Eger (III. o.) 7-0, a Honvéd 10-0-s összesítéssel jutott tovább. A Ligakupában: Vasas–Paks 1-4. (MTI)

Fektivel nyertek
Ideiglenesen Fekti Bálint lett az FTC jégkorongcsapatának vezetőedzője, miután Prakab Gábor hétfőn lemondott. A Fenestela Brasov ellen 4-1-re megnyert Mol-liga-meccsen tegnap már Fekti dirigálta a csapatot. A 24 éves Fekti eddig az FTC utánpótlás-nevelésében dolgozott, s ő az első magyar tréner, aki Finnországban a világhírű vierumaki egyetemen szerzett edzői képesítést. (MN)

Ma: Sopron–Gospic
A Sopron a kötelező győzelem igényével fogadja ma este 18 órától a horvát Gospicot, a Pécs viszont a bravúr reményében lép pályára holnap az olasz Taranto vendégeként a női kosárlabda Euroliga 5. fordulójában, az első „félidő” utolsó játéknapján. (MN)

Újabb esély
A házigazda Brazíliával együtt akár hat dél-amerikai csapat is ott lehet a 2014-es labdarúgó-világbajnokságon, ha elfogadják Joseph Blatter (képünkön), a nemzetközi szövetség elnökének javaslatát. A sportvezető a FIFA végrehajtó bizottságának indítványozza, hogy ne csökkentsék a kontinens jelenlegi „4,5” vb-kvalifikációs helyét. Az eddigi szabály alapján a dél-amerikai selejtezősorozat első négy helyezettje automatikusan kijut a tornára, az ötödik pótselejtezőn vívhatja ki az indulás jogát. 2014-ben Brazília rendezőként selejtező nélkül vehet részt a vb-n. (MTI)

A nőknek sikerült
Női asztalitenisz-válogatottunk 3-0-ra nyert az olaszok ellen Egerben, az Európai Nemzetek Ligájának 4. fordulójában, a premier divízióban. Férfiválogatottunk a challenge divízióban Krapinában 3-1-re kikapott a horvátoktól. (MTI)

Polyák Imre búcsúztatása
Jövő csütörtökön 13 órától a Szent István-bazilikában gyászmisét tartanak a múlt hétfőn, 78 éves korában elhunyt olimpiai bajnok birkózó, Polyák Imre emlékére. A gyászolók 11.30-tól róhatják le kegyeletüket a helyszínen, majd a misét követően szűk körben helyezik el a Nemzet Sportolójának hamvait a bazilika altemplomában. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.