Röviden

MN
2010. 12. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogaikat védik a hallgatók
Nem a vizsgák számát maximálná, hanem a tanulmányok előrehaladásának minimális sebességét szabná meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, hangzott el a szombati konferenciájukon. – Ragaszkodunk a hallgatói képviseletek egyetértési jogához, és a szenátusokban meg kívánjuk tartani a legalább egynegyedes, legfeljebb egyharmados képviseleti arányt – fogalmazott Körösparti Péter, a szervezet elnöke a törvénytervezettel összefüggésben. (MTI)

Előtérben az önkéntesség
Mindent megtesz Magyarország az Európai Unió soros elnökeként az önkéntes munka népszerűsítése érdekében. Magyarország felnőtt lakosságának 40 százaléka próbál a saját eszközeivel javítani a világ működésén – mondta Nagy Anna kormányszóvivő tegnap, az önkéntesség napján tartott sajtótájékoztatón. – Európában is be szeretnénk mutatni azt a páratlan és folyamatos önkéntes tevékenységet, amely a magyarországi közösségekre és egyénekre jellemző – nyilatkozta Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára. (MTI)

Gyurcsány Ferenc a diktatúráról
A szabadság megvonásával a jobboldal mai kormánya rátámadt a köztársaságra – jelentette ki tegnap Gyurcsány Ferenc az MSZP pártalapítványának díjátadóján. A bukott kormányfő szerint a diktatúrában a művészekre is hárul, hogy elmondják azt, amit nem mondhat el más. A Táncsics Alapítvány életműdíjait Gyurcsány Ferenc, mint a kuratórium elnöke a Magyar Nemzeti Galériában adta át Avar István színművésznek, Gyémánt László festőművésznek és Seregi László koreográfusnak. Az eseményen betegségre hivatkozva a pártelnök nem vett részt. (MTI)

Szoborbontás Pécsett
Eltávolítja a pécsi önkormányzat Doktor Sándor köztéri szobrát, mivel az általa képviselt szellemiség nem fér össze a mai alkotmányos berendezkedéssel – olvasható az indoklásban. Doktor Sándor közreműködésével kiáltották ki a baranyai magyar–szerb köztársaságot, amely elszakította volna a várost Magyarországtól 1921-ben. Szabadai Viktor, az SZDSZ ügyvezető elnöke a pécsi közgyűlésnek címzett nyílt levelében kritizálta a döntést, és történelemhamisításnak nevezte az indoklásban foglaltakat. Mint fogalmazott: „A halálra ítélt szobornak igyekszünk menedéket találni.” (MTI)

Keresztet állított a Jobbik
Advent alkalmából szokásához híven a Jobbik országszerte több helyen állított a hét végén keresztet. A vallási jelképek vízkeresztig, azaz január 6-ig lesznek láthatók. Debrecenben a keresztállító rendezvényen Kulcsár Gergely, a Jobbik megyei elnöke és országgyűlési képviselője azt nehezményezte, hogy az idén egy pap vagy lelkész sem áldotta meg a kettős keresztjüket és az adventi koszorút. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.