Röviden

MTI
2010. 12. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újranyílik a bánya Ünnepélyesen megnyitották
a külszíni fejtésű szénbányát a Tolna megyei Nagymányokon, ahol 45 éves kihagyás után indul újra a kitermelés. A területen 42 hektáron 2–100 méteres mélységben mintegy 2,3 millió tonna feketeszén rejlik, ahol jövőre negyvenezer, azután évi százezer tonna szenet bányásznak ki külszíni fejtéssel. A beruházás 1-1,5 millió euróba kerül, amit a cég saját forrásból finanszíroz. (MTI)

Palesztin aggályok
Mahmúd Abbász palesztin elnök közölte: ha a most zsákutcába jutott izraeli–palesztin béketárgyalások kudarcot vallanak, és nem jön létre egy nemzetközileg elismert, önálló palesztin állam, feloszlathatja a vezetése alatt álló Palesztin Hatóságot, és megkérheti Izraelt, hogy vegye át a teljes ellenőrzést Ciszjordánia fölött. Egy ilyen lépés arra kényszerítené Izraelt, hogy ismételten teljes felelősséget vállaljon mintegy 2,2 millió palesztinért a szóban forgó körzetben. (MTI)

Razzia a klubban
Átfogó ellenőrzést tartottak egy belvárosi pókerklubban – tájékoztatott az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH). Burillák Attila, az APEH sajtófőnöke közölte, az ellenőrzéskor kiderült, a kártyateremnek nem volt engedélye szerencsejáték szervezésére. A BRFK sajtóügyeletének tájékoztatása szerint az ellenőrzés után négy embert előállítottak tiltott szerencsejáték szervezésének gyanúja miatt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.