Röviden

MTI
2010. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diszkvalifikáció Afganisztánban
Kabul. Az afgán Független Választási Bizottság bejelentette, hogy diszkvalifikálta a szeptemberi parlamenti választások 24 olyan jelöltjét, akit az előzetes eredmények alapján győztesnek mondtak ki. (MTI)

Győztek a polgáriak
Varsó. A Donald Tusk kormányfő vezette Polgári Platform (PO) mindhárom szinten nyert a vasárnapi lengyelországi helyhatósági választások első fordulójában a végleges hivatalos eredmények szerint. Meglepetés a két nappal korábbi exit poll-adatokhoz képest, hogy összességében nem az ellenzéki Baloldali Demokratikus Szövetség végzett a harmadik helyen a PO és a Jog és Igazságosság után, hanem a PO koalíciós partnere, a Lengyel Parasztpárt. (MTI)

Általános sztrájk Portugáliában
Lisszabon. Több mint két évtized után, tegnap a legnagyobb általános sztrájk bénította meg Portugália életét. A súlyosan eladósodott euróövezeti tagországban ezrek tiltakoznak egynapos munkabeszüntetéssel a kisebbségi szocialista kormány megszorítási tervei ellen. Portugália GDP-arányos államháztartási hiánya tavaly rekordszintre, 9,4 százalékra duzzadt, de José Sócrates szocialista miniszterelnök kijelentette, hogy Portugália nem szorul majd pénzügyi segítségre. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.