Röviden

MTI
2010. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Házi őrizetben Hagyó bizalmasa
Nem hosszabbította meg tegnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes egykori kommunikációs igazgatójának és legfőbb bizalmasának, Lelovics Ottónak az előzetes letartóztatását, és december 24-ig házi őrizetbe helyezték a BKV-ügy gyanúsítottját. A végzés nem jogerős, mert az ellen az ügyészség fellebbezett. (P. T.)

Egyezség a finanszírozásról
Megállapodott a kormány a kisebbségi önkormányzatokkal a jövő évi finanszírozásukról – közölte tegnap a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkársága. A kormány radikálisan csökkenteni fogja a kisebbségi önkormányzatok fix összegű, úgynevezett alaptámogatását. A működési támogatás viszont jelentős mértékben nőhet azon kisebbségi önkormányzatok esetében, amelyek valós és érdemi munkát végeznek. (MTI)

Védelem az ügyészeknek
A Nemzetközi Ügyészi Egyesület ügyészek és családtagjaik védelméről szóló ajánlásának a magyar jogrendbe való átültetését javasolja az Ügyészek Országos Egyesülete – mondta Takácsné Diófási Ágnes, a magyar szakmai szervezet alelnöke. Az ajánlásról a nemzetközi szervezet főtitkára tartott előadást az ügyészek biztonságával foglalkozó, Ügyészek Országos Egyesülete által szervezett nemzetközi konferencián Budapesten. (MTI)

Átvilágítás Szegeden
Elkezdte munkáját tegnap a szegedi polgármesteri hivatal, az önkormányzati cégek és intézmények elmúlt nyolcéves tevékenységét átvilágító ideiglenes bizottság. A héttagú grémium jogi, gazdasági, célszerűségi és informatikai szempontok alapján tekinti át az önkormányzati cégek, intézmények működését 2002. november 1-jétől – mondta a testület alakuló ülése után Gyimesi László elnök. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.