Röviden

MTI
2010. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csomag az íreknek
Írország mintegy 85 milliárd eurós pénzügyi támogatást kap az EU-tól és a Nemzetközi Valutaalaptól – jelentette be Brian Cowen ír miniszterelnök. Cserébe az ország 15 milliárd eurós, négyéves költségvetési megszorító tervet valósít meg. (MTI)

Eltűntek nyomában
A horvát és a szerb elnök tegnap Zágrábban egyetértett abban, hogy a kétoldalú viszonyban elsődleges fontosságú az 1991– 1995-ös polgárháborúban eltűntek sorsának felderítése. A mintegy 2400 eltűnt sorsa központi, alapvető kérdés – hangsúlyozta Borisz Tadics szerb elnök a horvát kollégájával, Ivo Josipoviccsal közösen tartott sajtótájékoztatón. (MTI)

Csalásért perelnek
Bernard Madoff pénzügyi csaló károsultjainak megbízottja a New York-i csődbíróságra beadott feljelentésében kétmilliárd dollárt követel a svájci UBS banktól, amiért az – szerinte – aktívan részt vett a csalásban – jelentette be a károsultak érdekeit képviselő Irving Picard. (MTI)

Több támogatás
A Magyar Mozgókép Közalapítvány 2011-es költségvetési támogatásának 3,5 milliárd forintos növelését javasolta az Országgyűlés kulturális bizottsága. A filmfinanszírozás rendszeréről folytatott vitára Kálnoki-Gyöngyössy Márton helyettes államtitkár úgy reagált: a kormány újra kívánja tárgyalni az Európai Bizottsággal a támogatási szisztémát. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.