Röviden

MN
2010. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olvadó fizetés
Az FTC jégkorong-szakosztályának vezetősége a csapat eddigi kirívóan gyenge szereplése miatt
a kilenc legjobban fizetett játékosnak az idény végéig fizetésük felét ajánlotta fel. Amenynyiben ezt az érintettek nem fogadják el, úgy szabadon eligazolhatnak. A csapat egyébként pénteken Bukarestben, vasárnap pedig Brassóban lépne jégre a Mol-ligában, ám betegségek és sérülések, valamint az esetlegesen távozók miatt elképzelhető, hogy nem tud 15 utazó játékost kiállítani. Ezért a klub a két találkozó elhalasztását kéri a szövetségtől. (MN)

Kiszenvedték
Kínkeservesen nyert tegnap a Sopron a horvát Gospic ellen a női kosárlabda Euroliga 5. fordulójában. Három perccel a vége előtt még 66-66 volt az állás, a Sopron innen nyert 82-68-ra. A B csoport rangadóján Rátgéber László és Vajda Anna csapata, a Fenerbahce 73-67-re győzött Jekatyerinburgban. Az A csoportban a Pécs ma játszik Tarantóban. A két magyar csapat vasárnap az NB I-ben vív rangadót egymással. (MN)

Simán a Kecskemét
A labdarúgó Ligakupa 4. fordulójában, A csoport: Kecskemét– Szolnok 4-0, D csoport: Kaposvár–Siófok 0-3. (MTI)

Lovasünnep
December 3–5. között a megszokott magas színvonalon és módon, fogathajtó és díjugrató versenyekkel rendezik meg a Lovas Világkupát a Papp László Budapest Sportarénában. Lázár Vilmos a Vk-val
is szeretne kampányolni annak érdekében, hogy 2011-ben Magyarország rendezhesse a fogathajtó Európa-bajnokságot. Jegyárakról és bővebb program a www.lovasvilagkupa.hu oldalon. (MN)

Björndalen sífutna
Ole Einar Björndalen, a sílövészet hatszoros norvég olimpiai bajnoka fontolgatja, hogy elindul sífutásban az oslói világbajnokságon jövő februárban. Természetesen a sílövők márciusi vb-jén is ott lesz az oroszországi Hanti-Manszijszkban. Sífutásban csak váltóban, illetve az 50 km-es szabad stílusú számban állna rajthoz, a részben vagy egészében klasszikus stílusú versenyekben ugyanis nincs esélye a jó szereplésre. A 36 éves, 14-szeres világbajnok Björndalen a 2002-es téli játékokon, illetve 2007-ben, a világbajnokságon már indult sífutásban, sőt 2008-ban egy Világkupa-fordulón versenyt
is nyert. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.