Röviden

MN
2010. 12. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Federer sikere
A svájci Roger Federer a harmadik meccsét is megnyerte, a svéd Robin Söderlinget 7:6 (7-5), 6:3-ra győzte le a Londonban zajló tenisz Mesterek Kupáján, így három sikerrel jutott az elődöntőbe. Az is eldőlt, hogy a lapzárta után játszott Murray–Ferrer meccs kimenetelétől függetlenül a B csoportból másodikként Murray lép tovább. Szerdán késő este az A csoport 2. fordulójában a világelső spanyol Rafael Nadal 7:5, 6:2-re verte a szerb Novak Djokovicsot. (MN)

Az első beismerés
A nemzetközi futballbundabotrány tárgyalásán elhangzott az első beismerő vallomás: a 35 éves Nürettin G. elismerte, a német másodosztályú Osnabrück több játékosát is megvesztegette. (MTI)

Nyert a Győr
A női kosárlabda Európa-kupa 5. fordulójában, a H csoportban: Győr–Saarlouis (német)
69-51. Az L csoportban a Gran Canaria (spanyol)–Szeged, valamint az Euroligában a Taranto (olasz)–Pécs lapzárta után ért véget. (MTI)

Nincs halasztás
A Magyar Jégkorongszövetség nem járul hozzá, hogy az FTC betegségekre és sérülésekre hivatkozva elhalassza a mai bukaresti és a vasárnapi brassói Mol-liga-mérkőzését. Bukarestbe már biztosan nem utazik el az FTC. Ha bármelyik csapat két találkozón nem tud kiállni, kizárják a sorozatból. A Fradinak van egy másik forró ügye is: a vezetők a gyenge szereplésre hivatkozva a felére akarják csökkenteni több játékos fizetését. Úgy tudjuk, ezt négy hokis (Majoross Gergely, Peterdi Imre, Borbás Gergely és a kanadai Chris Eade) nem fogadta el. (MN)

Emlékezés
A londoni 6:3, az évszázad mérkőzése évfordulója alkalmából tegnap megemlékezést tartottak Puskás Ferenc síremlékénél a Szent István-bazilika altemplomában. (MN)

Csapatbajnoki hajrá
A BoxingOne nemzetközi amatőr ökölvívó csb-sorozat A csoportjának idei zárómérkőzésén ma este a szlovákiai Révkomáromban a helyi Spartak – magyar válogatottakkal, például Káté Gyulával megerősítve – a már továbbjutott Győri Gladiátort fogadja. Nagyarányú siker a házigazdáknak is elődöntőt érne. (D. Zs.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.