Röviden

MTI
2010. 12. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzhez jutottak a gazdálkodók
Lezárult a területalapú támogatás előlegének kifizetése. Az idén minden korábbinál előbb, október közepétől kezdett fizetni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal – közölte tegnap a Vidékfejlesztési Minisztérium. A szükséges ellenőrzések után 171 ezer gazdálkodó, a kérelmezők 95 százaléka kapta meg az előleget, összesen 107,5 milliárd forintot. (D. Z.)

Orosz–EU-s vámegyezmény
Néhány nyersanyag exportvámjának eltörléséről állapodott meg Oroszország az Európai Unióval, és ezzel Moszkva a Kereskedelmi Világszervezetbe (WTO) való felvételéhez is közelebb került. Amint azt mindkét tárgyaló fél Brüsszelben megerősítette, olyan alapvető nyersanyagoknál törlik el az exportvámot, mint a rönkfa, és ezzel jelentősen csökkenhet az európai papíripar nyersanyagköltsége. (MTI)

Fenyegetőznek az osztrákok
Akár ezerfős létszámcsökkentés is lehetséges a Rail Cargo Austria magyar leányánál, a Rail Cargo Hungariánál – mondta Christian Kern az Osztrák Szövetségi Vasutak felügyelőtanácsának ülése után, egyben bejelentette az osztrák vasút teherszállítási üzletági vezetőinek távozását. Christian Kern egy osztrák lapnak azt mondta, a magyar kormánnyal a pályadíjakról folytatott tárgyalásoktól teszi függővé, hogy milyen további intézkedéseket foganatosítanak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.