Röviden

MN
2010. 12. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országos jelentőségű lehet a Modem
Kósa Lajos debreceni polgármester a város tegnapi közgyűlésén bejelentette: a parlament bizottságai tárgyalják a javaslatot, amely az országos jelentőségű kiállítóhelyek közé sorolná a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központot (Modem). Ha elfogadják, jövőre a központi költségvetésből 400 millió forintot irányoznának elő az intézménynek. (MTI)

Átadták a zenei Junior Prima Díjakat
A Zeneakadémia rektora, Batta András vezette zsűri az idén az Accord Kvartett tagjainak, Bella Máté András zeneszerzőnek, Balogh Roland dzsesszgitárművésznek, Lajkó István és Fülei Balázs zongoraművészeknek,
Zempléni Szabolcs kürtművésznek, Rácz Rita operaénekesnek, Somlai Petra fortepiano- és csembalóművészeknek, Káli-Fonyódi Fruzsina oboaművésznek és Szabó Balázs orgonaművésznek ítélte oda a zenei Junior Prima Díjat. (MTI)

Elhunyt Kudász Emese
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Kudász Emese festőművész, aki számos egyéni és csoportos kiállítással szerepelt itthon és külföldön. Az Iparművészeti Főiskolán keramikusnak, majd a Képzőművészeti Főiskolán festőnek tanult, utóbbiban olyan mesterektől, mint Szentiványi Lajos vagy Bernáth Aurél. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.