Röviden

MN
2010. 12. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyeretlen DVSC
A labdarúgó NB I-ben címvédő Debrecen a 16. forduló tegnapi nyitánya után is nyeretlen idegenben a szezonban. Pápa– DVSC 1-1, Pápa, 1000 néző, jv.: Vad. Gól: Rajnay (85.), ill. Mijadinoski (72.). Kiállítva: Fodor M. (89.). A tegnapi másik mérkőzésen: Honvéd– Vasas 0-0, Bozsik-stadion, 1000 néző, jv.: Szabó Zs. (MTI)

Magát ezüstjei
Magát Krisztina három ezüstérmet nyert az U23-as súlyemelő Eb-n Cipruson a női +75 kilós kategóriában. (MTI)

Balzsay Eb-címért
Balzsay Károly, a WBO profiboksz-szervezet 23-2-es mérlegű volt nagyközépsúlyú világbajnoka a Budapesti Kommunikációs Főiskolán – amelynek hallgatója – bejelentette, tavasszal az Eb-címért száll ringbe. Riválisa a finn Amin Asikainen (28-3) lehet, a két bunyós menedzsmentjének december 6-ig kell megegyeznie. (D. Zs.)

Kozmann visszatér
A kétszeres olimpiai bronzérmes kenus, Kozmann György egy év pihenés után edzésbe állt, és pekingi párjával, Kiss Tamással versenyezni szeretne a jövő évi, szegedi kvalifikációs vb-n, valamint a 2012-es londoni ötkarikás játékokon. (MTI)

Vereség büntetőkkel
A jégkorong osztrák ligában: Fehérvár–Klagenfurt 2-3 – büntetőkkel. Mol-liga: Dunaújváros–Miskolc 5-3, Brassó–Újpest 11-2, Vasas–Fehérvár Farm 7-2. (MN)

Elutaznak Brassóba
Ma reggel 7 órakor indul Brassóba az FTC jégkorongcsapata, így nem marad el a holnapra kiírt mérkőzés a Mol-ligában. A zöld-fehérek nem utaztak el Bukarestbe, így elvileg elveszítették a Steaua Rangers elleni, tegnapra tervezett meccset. Ha még egy találkozóról hiányoznának, akkor kizárnák őket a bajnokságból, túrájuk lemondásához a magyar szövetség nem járult hozzá. (MTI)

Új sporttörvény
Május 6. az új sporttörvény elkészítésének határideje, ez legfeljebb június elejéig csúszhat – jelentette be tegnap Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára XI. Nemzetközi sportszakmai konferencián. Magyarország jövő évi európai uniós elnöksége alkalmával előmozdíthatja az EU-ban a sporttal kapcsolatos törvényeket is. (MTI)

Murray és Nadal
Andy Murray csütörtök este 6:2, 6:2-re verte David Ferrert, így a B csoportból ő jutott tovább Roger Federer mögött a londoni tenisz Mesterek Kupájának elődöntőjébe. Itt a világelső Rafael Nadal lesz az ellenfele, aki tegnap 7:6 (7-3), 6:1-re verte Tomás Bredychet. A Djokovics–Roddick találkozó lapzártánk után ért véget. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.