Röviden

MN
2010. 12. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Parlamenti vita kulturális pénzekről
Tegnap a parlamentben a jövő évi költségvetés részletes vitájában Gyimesi Endre fideszes képviselő a kulturális bizottság három módosító indítványának támogatását kérte az Országgyűléstől. Ezek egyike egymilliárd forintra egészítené ki a könyvkiadást támogató Márai-program költségvetési keretét. A bizottság javasolja a Magyar Mozgókép Közalapítvány forrásainak 3,5 milliárd forintos növelését is. A fideszes politikus továbbá a jáki apátsági templom helyreállításának folytatásához szükséges 150 millió forint előirányzásának támogatását kérte. (MTI)

Torinóban a Bibliothéque Pascal
Itália legfontosabb nemzetközi filmes eseményeinek egyikén, a torinói filmfesztiválon december 2-án, 3-án és 4-én is levetítik az olasz közönségnek Hajdu Szabolcs legutóbbi játékfilmjét. A Bibliothéque Pascal Magyarország hivatalos nevezése a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára. (T. G.)

Elhunyt Tomka Miklós
November 25-én, 70. évében váratlanul elhunyt Tomka Miklós professzor, nemzetközi hírű vallásszociológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szociológiai Intézetének korábbi vezetője. Kutatási területei a vallás- és egyházszociológia, a kelet- és kelet-közép-európai társadalmi változások összehasonlító vizsgálata és a kommunikációkutatás volt. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.