Röviden

MTI
2010. 12. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte ugyanannyi a munkanélküli
Három hónapja nem változik a hazai munkanélküliségi ráta. A Központi Statisztikai Hivatal tegnapi jelentése szerint az augusztus–októberi időszakban a nyilvántartott állástalanok aránya 10,9 százalék volt. A téli hónapokban átmenetileg nőhet a munkanélküliség – fogalmazott az Erste Bank elemzője. Árokszállási Zoltán az idei évben 11,1 százalékos, jövőre 10,5 százalékos rátával számol. (MTI)

Kétszáz dolgozót bocsát el az erőmű
Kétszáz fős, csoportos létszám-leépítési szándékot jelentett be a Vértesi Erőmű tegnap. A leépítés ütemezése az erőmű december közepén tartott közgyűlésén dől majd el. A társaság jelenleg csődeljárás alatt áll, miután augusztusban közel négymilliárd forint kártérítést kellett kifizetnie a partnereinek, amiért felbontotta az előző vezetés alatt kötött előnytelen szerződéseket. (MTI)

Fellegi tárgyal a kínaiakkal
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert nevezete ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar–Kínai Gazdasági Vegyes Bizottság magyar tagozatának elnökévé. A kormányfő ezzel egy időben felmentette e tisztségből Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert. Fellegi Tamás a magyar–orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság társelnökének tisztét is betölti. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.