Röviden

MN
2010. 12. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új alkotmány Ópusztaszeren
Ópusztaszeren, az első magyar országgyűlés helyszínén írhatják alá jövőre az új alkotmányt – derül ki Semjén Zsolt (KDNP) és Magyar Anna (Fidesz) egyik, 2011. évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslatának indokolásából. (MTI)

Hitelvesztés
A Nyugat saját hitelességét veszélyezteti, amikor pragmatikusan, a korábbiaknál barátibban bánik a félautoriter, neokommunista államokkal – mondta Schöpflin György. A néppárti európai képviselő a Húsz éve szabadon Közép-Európában címmel szervezett nemzetközi konferencián példaként említette Venezuelát, Bolíviát, Iránt és Kínát, hozzátéve, Oroszország sem demokrácia. (MTI)

Támad az MSZP
Az utóbbi kormányzati döntések, például a nyugdíjjal kapcsolatosak az emberek sokaságát ösztönzi majd arra, hogy részt vegyen az MSZP mai budapesti értékelő politikai nagygyűlésén – mondta Szanyi Tibor országgyűlési képviselő. Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő így reagált: az MSZP továbbra is a milliárdos spekuláns üzletemberekért harcol, szemben a kormánnyal, amely visszaadja az embereknek a nyugdíjpénztár-választás szabadságát. Eközben az Alkotmánybíróságon támadta meg az MSZP tegnap az Országos Választási Bizottság döntéseit, amelyekkel elutasították a párt országos népi és népszavazási kezdeményezéseit. (MTI)

A szocialistákat akadályozta az AB
A Nézőpont Intézet szerint a rendszerváltás óta több esetben bontakozott ki politikai ellentét a baloldali kormányzatok és az Alkotmánybíróság (AB) között. A testület döntéseinek felülbírálására azonban nem volt meg a kétharmados parlamenti támogatottság. (MTI)

Lefejeltek egy jobbikos aktivistát
Megtámadták a Jobbik aktivistáját csütörtökön a főváros XVII. kerületében, a párt feljelentést tesz – közölte Szilágyi György, országgyűlési képviselő. Négy aktivista – két fiú, két lány – a Barikád című hetilap eladatlan példányait osztogatta. A támadók szidalmazták őket, s az egyik fiút lefejelték, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. (MN)

Közszolgálati egyetem
Tárgyalások folynak egy közszolgálati egyetem létrehozásáról, ahol köz- és államigazgatási, honvédelmi, rendőrtiszti és diplomataképzés folyna – közölte tegnap Navracsics Tibor közigazgatási miniszter. (MTI)

Tiltakozik a szakszervezet
Durva támadásnak minősítette a Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége, hogy Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője levélben kért magyarázatot arra, mit keresett egy, a hivatásos állomány előtt szolgálati időben tartott választmányi ülésen Harangozó Tamás MSZP-s politikus. A szövetség szerint előzetes egyeztetés és a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának visszajelzése alapján hívták meg. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.