Röviden

MN
2010. 12. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svájci szigor
Többséget kapott Svájcban a tegnapi népszavazáson a bevándorlókra vonatkozó törvény szigorítása. A svájci televízió jelentése szerint 53 százalék támogatja, hogy a bűncselekmény miatt elítélt külföldiekre automatikus kitoloncolás vonatkozzon. Az új törvény hatálybalépéséhez a kantonok többségének is meg kell azt szavazni. A parlamentnek is van egy javaslata, amelynek értelmében a kitoloncolást meg kell előznie egy bírói vizsgálatnak – ez is 53 százalékos támogatásra számíthat. (MTI)

Zavaros választás
Erőszak, tüntetések és választási szabálytalanságokra utaló vádak kísérték vasárnap Egyiptomban a parlamenti választások első fordulóját, ahol a kormánypárt igyekszik megakadályozni a 2005-ös ellenzéki siker megismétlődését, Hoszni Mubarak elnök pedig meg akarja erősíteni pozícióját. (MTI)

Leminősítést fontolgat a Moody’s
Valószínű, hogy a következő napokban leminősíti Magyarországot a Moody’s hitelminősítő intézet – írta Kovács Mátyás, a Raiffeisen Bank elemzője. A Portfolio.hu összefoglalója szerint a Fitch hitelminősítő épp pénteken figyelmeztetett, hogy a magyar kormány magán-nyugdíjpénztári átalakítással kapcsolatos lépése negatív hatással jár a közfinanszírozás középtávú fenntarthatóságára. Megjegyzik, hogy hazánk besorolása a Moody’snál áll a legmagasabb szinten. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.