Röviden

MN
2010. 12. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lakitelek: Zsigmond Attiláé a fődíj
Kiosztották pénteken a lakiteleki filmszemle díjait. A kistérségi és kisközösségi televíziók mustráján a gyergyószentmiklósi Zsigmond Attila kapta a fődíjat Így veszett el Erdélyország című alkotásáért. Számos különdíjat is kiosztottak a hazai sajtó szereplői például a Duna Televízió, a Magyar Televízió, a Magyar Hírlap, a Heti Válasz és a Demokrata jóvoltából. Lapunk és a zsűri közös különdíjában a kecskeméti Nagy Lajos Aranybornyú című munkája részesült. (R. K.)

Távozik az MMK titkárságvezetője
Tizenhárom év után távozik a Magyar Mozgókép Közalapítvány titkárságvezetői beosztásából Tóth Erzsébet, akinek a szerződése az év végével jár le. A szakember köszönetét fejezte ki, amiért részese lehetett a virágzó filmiparnak, számos hazai és nemzetközi sikert elérő film megszületésének. (MTI)

Elhunyt Irene Ludwig Németországban, vasárnap,
83 éves korában elhunyt Irene Ludwig, aki férjével, az 1996-ban elhunyt Peter Ludwiggal több mint 12 ezer művészeti alkotásra tett szert. A gyűjteményből származó ajándékok és kölcsöndarabok világszerte 30 múzeumban láthatók, ebből 12 a házaspár nevét viseli, például Budapesten, Kölnben, Bécsben és Pekingben. Irene Ludwig 1998-ban létrehozta a Peter és Irene Ludwig Alapítványt, ezzel biztosította a gyűjtemény darabjait őrző múzeumok anyagi biztonságát. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.