Röviden

MTI
2010. 12. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külső ellenőrök az NFÜ-nél
Két feladatra, külső ellenőrök bevonására írt ki nyílt közbeszerzést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). Az első feladat az NFÜ jövő évi belső ellenőrzési tervének végrehajtása, a második pedig a fejezeti főosztály ellenőrzési munkájának a támogatása – mindkét esetben külső erőforrással. Mindkét kiírás esetében be kell mutatni öt referenciát, amelyből legalább egynek az összege eléri a nettó tízmillió forintot. (MTI)

Magyar szakemberek Kínában
Van keresnivalója a magyar vízipari technológiának és tudásnak Kínában – állapították meg a hét végén zárult kínai nemzetközi zöldipari expó magyar résztvevői, köztük a Magyar Vízipari Klaszter és a Magyar Geotermális Egyesület vezetője. Kovács Károly elmondta, már döntöttek arról, hogy állandó képviseletet nyitnak a délnyugat-kínai Csungking városban. (MTI)

Visszasírják a német márkát
A németek közel fele venné szívesen, ha Németországban ismét a márka lenne a fizetőeszköz – derül ki a Focus hírmagazinban közzétett felmérésből. Az Emnid közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a mintegy ezer megkérdezett negyvenhét százaléka szeretné viszontlátni a márkát, ötven százalékuk viszont hűséges az euróhoz. Utóbbiak többsége a zöld pártot támogatja. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.