Röviden

MTI
2010. 12. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hónapja folyik a vizsgálat
Egy hónapja folyik a vizsgálat a polgári titkosszolgálatoknál a megfigyelési botrányokkal kapcsolatban – válaszolta a Hír Televízió kérdésére a titkosszolgálatokat felügyelő Belügyminisztérium sajtóosztálya. Eddig még csak az UD-üggyel kapcsolatos visszásságok kerültek napvilágra, ám azóta kiderült, az MSZP-kormány idején több ellenzéki politikust is megfigyeltek. (Hír TV)

Iszapkatasztrófa: minimális veszély
A vörösiszap-katasztrófa első heteihez képest minimalizálódtak az egészségügyi veszélyek a térségben – közölte a Greenpeace. A civil szervezet újabb húsz mérési eredményt tett közzé. Kolontár és Devecser ásott kútjaiban az arzén aránya négyszázszor volt magasabb az ivóvízre vonatkozó határértékeknél. A Greenpeace szerint az ásott kutakból – ezeket eddig is csak locsolásra használták – nem szivárgott át az arzénszennyezés a talajvízbe, és a környék ivóvize biztonságosan fogyasztható. (MTI)

Szülői értekezlet az ELTE-n
Országos pályaválasztási szülői értekezletet tartanak december 4-én az ELTE-n. A hagyományteremtő céllal, az idén első alkalommal megrendezendő találkozó célja, hogy a felvételizők szüleinek naprakész tájékoztatást nyújtsanak a felvételi folyamattal, illetve a pályaválasztással kapcsolatos kérdésekről. (MTI)

Átszervezés, elbocsátás
Önkormányzati intézmények átszervezéséről döntött a napokban tartott ülésén Somogy Megye Közgyűlése. Az intézmények összevonásával nemcsak gazdaságos lesz azok tevékenysége, de új szemléletet is tükröz. Ennek azonban ára van, hiszen január 1-jétől több mint háromszáz dolgozót bocsátanak el. (MTI)

Tarlós menesztette Gaudert
Tarlós István főpolgármester felmentette Gauder Pétert, Budapest városstratégia-tervező cége, a Studio Metropolitana ügyvezetőjét. A felmentés egy hete történt, utódot nem neveztek ki. A posztra minden valószínűség szerint pályázatot írnak majd ki. (MTI)

Csökkentenék a szegénységet
A szegénység csökkentésének a nemzeti politika egyik meghatározó elemévé kell válnia az Európa 2020 stratégia sikeres megvalósítása érdekében, hiszen elfogadhatatlan, hogy az unióban 84 millió ember él szegénységben – jelentette ki Andor László magyar uniós biztos. (MTI)

Megmentenék a turistaházat
A jelenleg állami tulajdonban lévő Rodostó turistaház kezelési vagy tulajdonjogát kéri Badacsonytördemic település a kormánytól, mert az 1936-ban közadakozásból épült egykori patinás épület évek óta kihasználatlanul áll a badacsonyi hegyoldalban, s így állaga folyamatosan romlik. A rendszerváltás előtt az objektum a munkásőrség, majd a kincstár kezelésébe került. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.