Röviden

MN
2010. 12. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eladósodásra ösztönöz az ünnep
Karácsony után még több hitel dőlhet be Magyarországon – tette közzé a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete (BHKE). A korábbi évek statisztikái alapján a bedőlések fő oka, hogy az ünnepek idején a lakosság túlhitelezi magát. A meggondolatlan döntések túl nagy terhet rónak a háztartások pénztárcáira, elindítva ezzel egy újabb hitelbedőlési hullámot. A lakosság 70 százaléka a már most is hitellel kapcsolatos problémákkal küzd, ezért a BHKE kampányt indít a lakosság felelőtlen hitelezési magatartásának megelőzésére. (MN)

Felújították a gyulai hidat
Átadták a forgalomnak a megújult gyulai Fehér-Körös hidat. – Ez volt a program legjelentősebb, 392 millió forintos projektje – mondta a forgalomba helyezési eljáráson Kovács Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. A mintegy hatmilliárd forintos program 103 országos közúti híd felújításával indult, majd 29 javításával folytatódott. (F. J.)

Elektromos az Év Autója
A tisztán elektromos hajtású Nissan Leafet választották a 2011-es Európai Év Autójává. A világ első tömegpiac számára gyártott, elérhető árú, zéró-emissziós autója negyven versenytársát maga mögé utasítva nyerte el az autós világ elismerését. Az Év Autója választás 47 éves története során ez az első eset, hogy elektromos autó nyerte el a díjat. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.