Röviden

MN
2010. 12. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhászné MSZP-snek vallja magát
Továbbra is tagja vagyok a MSZP-nek – tudatta Juhászné Lévai Katalin volt szocialista országgyűlési képviselő annak kapcsán, hogy sajtóértesülések szerint kizárták a pártból.
A döntés hátterében a megyei küldöttgyűlés bojkottálása, illetve az áll, hogy az MSZP egyik legismertebb helyi politikusa, a párt volt megyei elnöke az önkormányzati választások előtt a Debreceni Ifjúsági Szövetségnek gyűjtött ajánlószelvényeket. (MN)

Támadják a midibusztendert
Nem értenek egyet a BKV Zrt. midibusztender-döntésével – szögezte le közleményében a közlekedési cég két szakszervezeti vezetője, Földényi György és Gólián Zsolt. Mint a bírálóbizottság tagjai, úgy látják,
a döntés nyomán nem lesz több száz milliós megtakarítás, ahogy azt a cég állítja. Szerintük a midibuszok alvállalkozásba adása évente ötvenmillióval többe kerül, mintha
a BKV látná el a szolgáltatást. A BKV közölte, az érdekvédők állításai félrevezetők, s a cég
a legalacsonyabb üzemeltetési költséget ajánlót választotta a közbeszerzési eljáráson. (MN)

Lesz pénz minőségi műsorokra
Nem lesz olcsóbb a közszolgálati televíziózás, de lesz pénz minőségi műsorok gyártására – jelentette ki tegnap Ókovács Szilveszter a köztelevízió reggeli műsorában. Tematizálják a csatornákat, így a korábban kiszivárgott hírek szerint az m2 valóban gyermek-, a Duna Autonómia pedig kulturális adó lesz. Az m1 nagy közszolgálati csatornaként működik, amelyen a kisebbségi és vallási műsorok mellett dokumentumfilmek és kulturális műsorok is helyet kapnak. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.