Röviden

MTI
2010. 12. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szaki
Ajándékba kapta a mestertől a nála lévő, 12,8 milliárd forintot érő, eddig ismeretlen 271 Picasso-alkotást – állította egy francia nyugdíjas villanyszerelő, aki még az 1970-es években dolgozott a művésznek. Jó szakembernek párja nincs.

Vizsgálják a hantosi kismama tragédiáját
Orvos szakértő bevonásával, közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a székesfehérvári rendőrség a Fejér Megyei Szent György Kórházban november elején szülés közben elhunyt 28 éves hantosi kismama ügyét. A rendőrség a szakértői véleménytől teszi függővé a további lépéseket. (MTI)

Budai háztűz
Két kisgyermeket vittek kórházba füstmérgezés miatt tegnap hajnalban Budapest II. kerületéből, miután kigyulladt családi házuk tetőtere. A házból három gyereket és az édesanyát mentették ki, a tető 30 négyzetméteren égett. (MTI)

Idős asszonyra támadtak
Ágyban fekvő, 88 éves asszonyt bántalmazott és rabolt ki a napokban egy nő a Zala megyei Iklódbördőcén. Idős áldozata nem tudott neki pénzt adni, ezért a füléből vette ki a fülbevalóját, majd az élelmiszereket összepakolva elmenekült.
A rendőrök otthona padlásán fogták el a tettest, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. (MTI)

Példátlan műtét
Először sikerült helyreállítani rákbetegek légcsövét a páciensek bőrének felhasználásával. Francia orvosok tegnap mutatták be azt az öt embert, akik a műtét után talpra álltak és újra dolgoznak. A módszer lényege, hogy a csípőből vett porcokból és bőrből csövet formáznak, amely a légcső szétroncsolt darabját helyettesíti. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.