Röviden

MTI
2010. 12. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb leleplezések?
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságából a brazil Ricardo Teixeira, a paraguayi Nicolas Leoz és a kameruni Issa Hayatou „játszotta a főszerepet” a brit BBC televíziós csatorna filméjében, amely állítólag korrupt tagokat leplezett le. A tegnap esti Panorama című műsorban elhangzott vádak szerint a három sportvezető 1989 és 1999 között vett fel nagyobb összegeket a 2001-ben csődbe ment ISL-en, a FIFA marketingügynökségén keresztül. A BBC bemutatott egy listát, amely egészen pontosan 175 titkos kifizetésről szól. A műsor szerint Teixeira – a 2014-es brazíliai vb szervezőbizottságának elnöke – 9,5 millió dollárral lett gazdagabb az említett időszakban, Leoz körülbelül 600 ezer dollárt tett zsebre, Hayatou pedig még 1995-ben 100 ezer svájci frankot kapott. (MTI)

Mégis indulnak
Az előzetes tervek dacára három magyar versenyző elutazik a következő két hétvégén Kínába, rövid pályás gyorskorcsolya Világkupa-viadalokra: a vancouveri téli olimpián pontszerző, 2009-ben Európa-bajnok női válogatott három tagja, Huszár Erika, Heidum Bernadett és Darázs Rózsa ott lesz a csangcsuni és a sanghaji versenyen is. (MTI)

Súlyos bírság
A VfB Stuttgart történetében példátlan büntetést kapott Ciprian Marica, a klub román labdarúgója, aki megsértette a játékvezetőt a szombati bajnokin. A 25 éves csatárnak 50 ezer eurót (mintegy 14 millió forint) kell fizetnie, miután a Hamburgban 4-2-re elvesztett mérkőzés 16. percében kiállították, mert egy vita közben „seggfejnek” nevezte a bírót. A stuttgartiak a szerb Zdravko Kuzmanovicsot sem kímélték: ő 25 ezer eurót fizet, mert a lefújás után nem ment oda társaival a szurkolókhoz. (MTI)

Halasztás, pótlás
A pálya használhatatlansága miatt elmaradt a tegnap 18 órára kiírt Ferencváros II–Budapest Honvéd II labdarúgó-mérkőzés az NB II-ben. A zöld-fehérek tájékoztatása szerint ők kérték a halasztást, és a szövetség helyt adott a kérésnek. Ma azonban a Ferencváros első csapata – ha a körülmények lehetővé teszik – 17 órakor ott lesz Pakson, és pótolja a szombaton a pálya mocsárrá változása miatt elmaradt első osztályú bajnoki összecsapást a 16. fordulóból. (MTI)

Elnök nélkül
Lemondott tegnap a Magyar Tornaszövetség (Matsz) elnöke, Nagy János. A Matsz vezetését a rendkívüli közgyűlésig – amelynek időpontját a következő elnökségi ülésen jelölik ki – az alapszabály értelmében Magyar Zoltán általános elnökhelyettes, kétszeres olimpiai bajnok látja el. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.