Röviden

MTI
2010. 12. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idegen nyelvű az év könyvtára
A budapesti Országos Idegennyelvű Könyvtár nyerte el idén az Év könyvtára díjat; az elismerést Kálnoki-Gyöngyössy Márton kultúráért felelős helyettes államtitkár adta át hétfőn. Az Év könyvtára címet a kultúráért felelős tárca 1996 óta adja ki magas szintű könyvtári szolgáltatásokat nyújtó intézményeknek; a díjjal egymillió forint jár. (MTI)

Ősmusical Erkeltől
Szigligeti Ede Két pisztoly című népszínművét Erkel Ferenc eredeti kísérőzenéjével mutatják be hármas együttműködésben ma Kolozsváron, pénteken pedig Budapesten. Az 1844-es, nemzeti színházbeli premiert követő bemutatók után nem játszották a darabot. (MTI)

Filmre került Auer Lipót élete
Szőcs Géza államtitkár fővédnökségével és Batta András, a Zeneakadémia rektorának védnökségével mutatták be a világhírű hegedűművész, Auer Lipót életéről készített Gyökerek és ágak című dokumentumfilmet tegnap a Corvinban. A hat országban, neves művészek közreműködésével forgatott alkotás DVD-n is hamarosan a boltokba kerül. (MN)

Meghalt Irvin Kershner
Elhunyt Irvin Kershner, A birodalom visszavág (Star Wars) és a Soha ne mondd, hogy soha (James Bond) rendezője. A filmes 87 éves korában hunyt el Los Angelesben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.