Röviden

MN
2010. 12. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botka akadályozza a vizsgálatot
Felfüggesztette a vizsgálóbizottság határozatát Botka László (MSZP), Szeged polgármestere, így a grémium által felkért szakértők nem kezdhetnek hozzá az ellenőrzéshez. Mint arról lapunkban beszámoltunk, a vizsgálóbizottság hétfői ülésén nyolc önkormányzati cégnél rendelt el vizsgálatot, illetve ellenőriztetni kívánja az egyik vállalkozás korábbi vezetőjének a menesztését, mivel ebben az ügyben már pert vesztett az önkormányzat, és több tíz millió forintot kell kifizetnie a volt cégvezető számára. (G. K.)

r TV, Lánchíd Rádió: személyi változások
A Hír Televízió Zrt. műsorokért felelős vezérigazgató-helyettese, Gajdics Ottó 2010. december 1-jétől közös megegyezéssel távozik posztjáról. Utódja Szikszai Péter eddigi hírigazgató lesz. A televízió új hírigazgatója Nagy Zoltán. A Lánchíd Rádió Műsorszolgáltató Kft. ugyancsak december 1-jei hatállyal kinevezte Gajdics Ottót ügyvezető-főszerkesztőnek. Az eddigi ügyvezető, Csizmadia József Benedekné megtartja státusát. (MN)

Elhunyt Székelyhidi Ágoston
Hajdúböszörményi otthonában, tragikus körülmények között, keddre virradóra elhunyt Székelyhidi Ágoston.
A 77 éves író, irodalomtörténész elhalálozásának körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja. Székelyhidi az MDF alapító tagja volt, 1956. október 23-án Debrecenben ő olvasta fel az egyetemisták 20 pontos követelését. A helyi forradalmi bizottmányban betöltött szerepéért 1957-ben bebörtönözték. (D. M.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.