Röviden

MN
2010. 12. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Paksi bravúr
Fordulatos mérkőzésen alakult ki a 3-2-es végeredmény tegnap a labdarúgó NB I 16. fordulójának szombatról elhalasztott Paks–Ferencváros összecsapásán. A roppant nehéz talajon, mintegy 2000 néző előtt rendezett mérkőzésen szünetben még 0-0 volt az állás, ám a második félidőben a hazaiak háromszor is vezetést szereztek Vayer (47. perc), Böde (79.) és Montvai (86) góljával, az FTC pedig csak kétszer egyenlített Maróti (54.), majd Miljkovics (85.) révén. A Paks 3-2-es győzelmével 28 pontos, de maradt a hatodik helyen, ám ugyanannyi pontot gyűjtött, mint a negyedik Ferencváros és az ötödik Debrecen. A tolnai csapat története során ráadásul először verte a Fradit. (MN)

Pálinger Katalin és Iváncsik Gergő
A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége tegnapi ülésén hozott határozata alapján Az év kézilabdázója címmel tüntette ki Pálinger Katalint és Iváncsik Gergőt. A legjobb védőjátékos Ilyés Ferenc és Szabó Valéria, a legjobb kapus Fazekas Nándor és Pálinger, a legjobb külföldi Marko Vujin és Simona Spiridon lett. (MN)

Elfogadható sorsolás
A KEK-ben a Balatonfüred a francia Tremblay en France, az EHF-kupában a Tatabánya-Carbonex pedig a spanyol La Rioja csapatát kapta ellenfélnek a férfi kézilabdakupák nyolcaddöntőinek keddi, bécsi sorsolásán. A két magyar együttes egyformán idegenben kezd. A Balatonfüredet és a Tatabányát is a gyengébb csoportba sorolták a kiemelésnél, így elvileg a mostaniaknál erősebb riválisokat is kaphattak volna. (MTI)

Olasz sztrájk?
Szeptemberben elhalasztotta, de most ismét sztrájkot hirdetett az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő játékosok szakszervezete. Leonardo Grosso alelnök tegnapi bejelentése szerint jövő hét végén nem lépnek pályára a labdarúgók. Az Olasz Futballisták Szövetsége azért tiltakozik, mert a klubok és a labdarúgók érdekvédelmi szervezete közötti kollektív szerződést még nem újították meg, ráadásul a csapatok módosítanák az átigazolási szabályzatot. (MTI)

Szolnoki hajrá
A Szolnok nagy hajrával 70-69-re nyert tegnap hazai közönség előtt a francia Dunkerque ellen a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa harmadik fordulójában, ezzel második győzelmét aratta a sorozatban. (MTI)

Fradi-csíny
A magyar–román közös jégkorongbajnokság, a Mol Liga tegnapi játéknapján: FTC-Orangeways–Dunaújváros 4-3, Sapa Fehérvár AV19– HSC Csíkszereda 1-3, Újpest– Vasas 1-6. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.