Röviden

MN
2010. 12. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maradjon állami kézben a Herendi!
Maradjon tartós állami tulajdonban a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. kisebbségi részvénycsomagja – erről nyújtott be tegnap törvénymódosító javaslatot két veszprémi fideszes parlamenti képviselő, Navracsics Tibor és Horváth Zsolt. A politikusok szerint 2007-ben politikai és szakmai baklövést követett el az akkori parlamenti többség, ugyanis a manufaktúra huszonöt százalékos állami tulajdonú részvénycsomagját a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. tulajdonába utalta. (MN)

Irán tárgyal
Az Európai Külügyi Szolgálat (EKSZ) tegnap közölte, Irán beleegyezett abba, hogy Genfben december 6-án és 7-én ismét tárgyaljanak atomprogramjáról. A tárgyalások újrakezdését Catherine Ashton uniós külügyminiszter, az EKSZ vezetője javasolta. Teherán szerint Genfbe érkezik majd Szaid Dzsalili, a téma Irán-felelőse. A tárgyaláson az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Franciaország, Nagy-Britannia és Németország képviselteti magát. (L. I.)

Uniós vizsgálat a Google ellen
Vizsgálatot kezdeményezett tegnap az Európai Bizottság az internetes keresőprogramjáról ismert amerikai Google vállalat ellen, mert vetélytársai szerint piaci pozíciója miatti erőfölényét felhasználva minden áron tönkre akarta tenni a kisebb, hasonló profilú cégeket. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.