Röviden

MTI
2010. 12. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Titkos tárgyalás
Washington. Az Obama-kormány nyilvános cáfolatai ellenére Washington és Moszkva titkos tárgyalást folytatott egy, a ballisztikusrakéta-védelemről megkötendő szerződésről, Oroszország azonban májusban kihátrált belőle – jelentette az amerikai külügyminisztérium jelentésére hivatkozva a The Washington Times. (MTI)

Közös képviseletek
Belgrád. Szlovénia kivételével a volt Jugoszlávia utódállamai közös diplomáciai képviseletet tarthatnak majd fenn Afrikában. Ennek takarékossági, nem politikai okai vannak. Borisz Tadics szerb elnöknek a skandináv modellre emlékeztető kezdeményezésére kedvező válaszok érkeztek a volt tagköztársaságokból. (S. I.)

Koreai hadgyakorlat
Szöul. Az Egyesült Államok és Dél-Korea hamarosan újabb közös hadgyakorlatot tart a Koreai-félsziget közelében – közölték magas rangú katonai források. A kínai külügyminiszter kijelentette, a legsürgetőbb feladat a Koreai-félszigeten tapasztalható feszültség elmérgesedésének a megakadályozása. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.