Röviden

MN
2010. 12. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alkotmánykoncepció a honlapon
Várhatóan ma kerül fel az Országgyűlés honlapjára az új alkotmány szabályozási koncepciója – közölte Salamon László (KDNP), az alkotmány-előkészítő bizottság elnöke. Az összegző munkacsoport tegnap elfogadta a dokumentumot. A Vasárnapi Hírek internetes oldalára tegnap felkerült anyagról Salamon annyit mondott: azon tegnap még korrigáltak. Az előzetes anyag szerint az új alaptörvény rögzítené, „az alkotmány akkor módosítható, ha a javaslatról két egymást követő Országgyűlés változatlan formában, mindkét szavazásnál külön-külön az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazatával dönt”. Javasolják, a preambulum utaljon a Szent Koronára. (MTI)

Segítené a kormány a közszféra dolgozóit
Mintegy 22 milliárd forintot biztosítanának a jövő évi költségvetésben arra, hogy a közszféra dolgozóinak rendszeres nettó keresete ne csökkenjen akkor sem, ha az adó- és járulékváltozások egyébként hátrányosan érintenék őket.
A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága tegnap fogadta el és nyújtotta be a jövő évi költségvetési törvényjavaslathoz az említett módosító indítványt. (MN)

Suchman kórházban
Suchman Tamást a Kaposi Mór Oktató Kórház intenzív osztályán ápolják; a szocialista politikust hétfőn mentőhelikopterrel szállították át Kaposvárra a marcali kórházból. A távirati iroda úgy tudja, a politikust egyelőre mélyaltatásban tartják, állapota stabil. (MTI)

Segítő vásárlás
A fogyatékossággal élőket segíti, aki az általuk készített termékekből vásárol december 4-én, a fővárosi Millenárison útjára indított akcióban.
A vásáron gazdag programok várják a látogatókat, köztük a Bojtorján, Tóth Vera, a hallássérültek vízilabdacsapata, s lesznek gyermekfoglalkozások is. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.