Röviden

MN
2010. 12. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhalasztanák
A ZTE levélben fordult az NB I-es sportszervezetekhez, valamint a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottságához annak érdekében, hogy halaszszák el az NB I hét végére kiírt 17. fordulóját. A Ferencváros – amely pénteken a Kecskemétet fogadná az Albert-stadionban – támogatja a kezdeményezést, hozzátéve: a Magyar Kupa-nyolcaddöntő jövő héten esedékes visszavágóit sem kellene már idén lejátszani. Az MLSZ ma dönt a halasztásról. (MN)

Ismét a Paks
Noha nem is játszott, a Kecskemét, valamint az MTK ellen 4-0-ra nyertes Paks már az 5. fordulót követően továbbjutott a labdarúgó Ligakupában. A Kecskemét a Debrecennel, a Paks a Videotonnal találkozik tavasz-szal. További eredmények: Pápa–Haladás 2-3, Újpest– Kaposvár 3-1. (MTI)

Kettős siker
Mindkét magyar csapat nyert tegnap a női kosárlabda Euroliga hatodik fordulójában. A B csoportban a Pécs a lengyel Gdyniát fogadta. Szoros mecscsen a végén elhúzott, s 88-76-ra győzött, ezzel 4 győzelemre és 2 vereségre javította a mérlegét. Az A csoportban a Pécs az utolsó esélyét ragadta meg azzal, hogy 59-49-re nyert Rigában. Egy újabb vereséggel elszállt volna a reménye a továbbjutásra, a mérlege jelenleg 2/4. (MN)

Talmácsi kínja
Visszalépett a jövő évi Moto2-es világbajnoki sorozattól a Talmácsi Gábort novemberben szerződtetett Jack and Jones istálló. A magyar motorosnak így ismét új csapat után kell néznie, ha szerepelni akar a gyorsaságimotoros-vb 2011-es idényében. (MTI)

Hátrányban az FTC
A birkózó-csapatbajnokság döntőjében az első összecsapást a Vasas 14-10-re megnyerte a Ferencváros ellen. Visszavágó a jövő héten. (MN)

Williams: Maldonado
A brazil Rubens Barrichello mellett az idei GP2-es sorozat venezuelai győztese, Pastor Maldonado lesz a Williams Forma–1-es istálló másik pilótája a 2011-es szezonban. A 25 éves versenyző a német Nico Hülkenberg helyére érkezik. (MTI)

Parti hazatekert
Az egyetlen itthoni profi hegyikerékpáros-klubhoz, az idén alakult EuroOne-Cube Pro MTB Teamhez igazolt a sportág legeredményesebb magyarja, Parti András, aki 23. volt
a pekingi olimpián. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.